Impozitele şi Taxele locale pentru anul 2015
- Detalii
- Categoria părinte: Anunţuri publice
- Publicat: 23 Decembrie 2014
- Scris de Administrator
- Accesări: 1915
În şedinţa ordinară a Consiliului Local Făurei din data de 22 decembrie 2014 a fost adoptată Hotărârea Consiliului Local nr. 66/2014 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pe anul 2015, conform documentelor ataşate.
În atenţia plătitorilor de impozite şi taxe locale
- Detalii
- Categoria părinte: Anunţuri publice
- Publicat: 26 Februarie 2014
- Scris de Administrator
- Accesări: 2027
Stimaţi contribuabili,
Unul dintre obiectivele de îndeplinit asumate de administraţia publică locală este creşterea gradului de conformare fiscală voluntară, ceea ce presupune ca administraţia fiscală să anticipeze în permanenţă aşteptările dumneavoastră, îndrumându-vă în aplicarea prevederilor legislaţiei fiscale, astfel încât dumneavoastră să vă îndepliniţi în mod voluntar şi la timp obligaţiile fiscale.
Dorind să venim în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră de informare şi pentru a încuraja conformarea voluntară la plata obligaţiilor fiscale ce vă revin faţă de bugetul local, vă reamintim că dacă achitaţi integral debitul anului curent şi eventualele restanţe până la data de 31.03.2014, veţi beneficia de o reducere în procent de 10% din debitul anului curent.
De bonificaţie veţi beneficia pentru oricare din sursele: a) clădiri; b) teren; c) mijloace de transport (sau, dacă suma nu este o problemă, pentru toate acestea), indiferent dacă efectuaţi o singură plată în intervalul 01 ianuarie - 31 martie anul curent sau plăţi parţiale încă de la începutul anului, cu condiţia ca până la data de 31.03.2014 să achitaţi pe fiecare sursă o sumă egală cu valoarea impozitului, mai puţin bonificaţia de 10%.
Aceste obligaţii fiscale pot fi achitate la biroul Impozite şi taxe situat la parterul imobilului unde funcţionează Primăria oraşului Făurei, în fiecare zi lucrătoare, între orele 07:30-12:00 şi 13:00-16:30.
În cazul în care nu doriţi sau nu aveţi posibilitatea de a profita de această facilitate la plată vă reamintim termenele normale de plată pentru principalele categorii de taxe şi impozite locale:
Ø în cazul impozitului sau taxei pe clădiri, terenuri, mijloace de transport:
o dacă valoarea anuală a impozitului sau taxei pe oricare din cele 3 surse de mai sus este mai mică sau egală cu 50 de lei, acesta trebuie plătit integral până la data de 31 martie a anului curent;
o dacă valoarea anuală a impozitului sau taxei pe oricare din cele 3 surse de mai sus este mai mare 50 de lei, acesta trebuie plătit în cote egale la datele de 31 martie şi respectiv 30 septembrie ale anului curent.
* Numai pentru aceste tipuri de impozite: Dacă termenul de scadenţă cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungeşte până la finalul primei zile lucrătoare ce urmează termenului de scadenţă.
Ø În cazul contractelor de concesiune termenele de plată sunt de regulă trimestriale, până în ultima zi a fiecărui trimestru. Vă rugăm, verificaţi contractul de concesiune pentru eventuale termene de plată diferite.
Ø În cazul contractelor de închiriere teren arabil termenul de plată este 31 martie al anului curent;
Îndeplinindu-vă obligaţiile fiscale la termenele scadente evitaţi plata majorărilor de întârziere prevăzute de Codul de procedură fiscală – republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Acestea sunt în procent de 2% din debitul datorat pentru fiecare lună de întârziere şi au caracter sancţionator şi au ca scop descurajarea neconformării voluntare prin neplata, la termenele prevăzute de lege, a taxelor şi impozitelor datorate bugetului local.
În cazul în care veniturile nu vă permit să achitaţi integral impozitele aşa cum v-am prezentat mai sus, puteţi plăti orice sumă care rămâne disponibilă şi, în acest caz, nici majorările de întârziere nu vor mai creşte la fel de mult.
Contând pe conformarea voluntară la plata impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi altor obligaţii la bugetul local, vă mulţumim anticipat pentru aportul adus de dumneavoastră în constituirea la timp a fondurilor necesare bugetului local.
Hotărârea Consiliului Local nr. 110 din 2009 privind normele de gospodărire a oraşului
- Detalii
- Categoria părinte: Consiliul Local
- Publicat: 18 Iulie 2014
- Scris de Administrator
- Accesări: 2079
În şedinţa ordinară din data de 27 august 2009 a fost adoptată Hotărârea Consiliului Local nr. 110/2009 privind aprobarea Planului semnalizării rutiere a oraşului Făurei şi stabilirea obligaţiilor şi responsabilităţilor ce revin instituţiilor publice, agenţilor economici, celorlalte persoane juridice şi cetăţenilor pentru buna gospodărire a oraşului şi a sancţiunilor ce se pot aplica pentru nerespectarea acestora, conform documentului ataşat.
Anunţ referitor la arderea miriştilor, gunoaielor sau resturilor vegetale
- Detalii
- Categoria părinte: Servicii Publice Subordonate
- Publicat: 21 Martie 2014
- Scris de Administrator
- Accesări: 2367
Stimaţi cetăţeni,
Este interzisă
arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase fără acceptul autorităţii competente pentru Protecţia Mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă din cadrul Primăriei.
Publicăm în ataşament Ordinul nr. 84/2013 al Prefectului Judeţului Brăila privind evitarea producerii incendiilor ca urmare a folosirii focului deschis pentru arderea miriştilor, a acţiunilor de igienizare a terenurilor, a distrugerii prin ardere a resturilor menajere, furajere sau a vegetaţiei uscate din grădini şi curţi.
Sistemul de informaţii Schengen, la a doua generaţie
- Detalii
- Categoria părinte: Anunţuri publice
- Publicat: 12 Aprilie 2013
- Scris de Administrator
- Accesări: 2205
Comisia Europeană a anunţat că a fost pus în funcţiune Sistemul de Informaţii Schengen de a doua generaţie (SIS II), menit să sporească securitatea şi să înlesnească libera circulaţie a persoanelor, constând din sistemul central şi infrastructura de comunicaţii între acesta şi sistemele naţionale.
Sistemul SIS II facilitează schimbul de informaţii între autorităţile naţionale de control al frontierei, autorităţile vamale şi cele poliţieneşti cu privire la persoanele care este posibil să fi fost implicate în infracţiuni grave. Sistemul include, de asemenea, alerte cu privire la persoane dispărute, în special copii, precum şi informaţii despre anumite bunuri, de exemplu, bancnote, automobile, camionete, arme de foc şi documente de identitate care este posibil să fi fost furate, însuşite ilegal sau pierdute.
Pagina 1 din 2
- Start
- Prec
- 1
- 2
- Mai departe
- Sfârșit